Érdekességek

2016. október 08., 13:43Téli gumi

Miért fontos a téli gumi használata?

A téli abroncsok anyagösszetétele és mintázata is jelentősen eltér a nyáriakétól. A speciális adalékok révén a téligumi mínuszban sem válik rideggé, megőrzi rugalmasságát, míg a futófelületen kialakított mélyebb mintázat, a számos barázda havon és jégen jobb kapaszkodást, ezáltal rövidebb fékutat és precízebb irányíthatóságot biztosít. Utóbbi tulajdonságok éppúgy jellemzők az olcsóbb, akciós abroncsokra, mint a prémium kategóriába tartozókra, így havas körülmények között még a legdrágább nyári gumi sem veheti fel a versenyt egy jutányosabb áru, de téli társával.

Az autótulajdonosok, sofőrök felelőssége gondoskodni a jármű megfelelő műszaki állapotáról, amibe bizony az időjárási körülményeknek megfelelő gumik is beletartoznak. Télen nem ritkák a nyári köpenyek miatt bekövetkezett olyan balesetek, amikor a biztosítótársaság bizony kilép a kárrendezésből. Az indok általában az, hogy a nyári köpenyek téli használata nagyfokú felelőtlenség, ha a baleset oka egyértelműen csak és kizárólag erre vezethető vissza, akkor a biztosító akár meg is tagadhatja a kárrendezést! 

Ezek után nem kérdés, hogy megéri-e cserélni, no de mikor? A téli köpenyek felszerelése tartós, 7 Celsius fok alatti nappali maximum hőmérséklet esetén már indokolt, ez alól pedig még a terepjárók sem jelentenek kivételt. Hiába a 4x4-es hajtás nyújtotta biztonsági többlet, ha nincs megfelelő tapadás, akkor a gyakran borsos áru technika sem húzhat ki a pácból.


Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!


Hozzászólok

* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!


!
!

« Vissza az előző oldalra!

ALPESI QUATTRO Szerviz - Magyar